teksten  Marlies Verhelst, tenzij anders vermeld

 

 

 

 

Biografie van

Marlies Verhelst

C

 

Biografie

 

Jaren geleden ben ik in het Holy Ziekenhuis in Vlaardingen geboren. Ik ben de oudste uit een gezin van drie kinderen. Ik ben getrouwd en moeder van een zoon (2011). Wij wonen in Spijkenisse.

 

 

Als kind las ik graag en veel. De serie De Vijf van Enid Blyton was favoriet. Tijdens de periode op de middelbare school schreef ik wel eens korte verhalen. Toen ik slaagde voor het vwo ging ik Nederlandse taal- en letterkunde studeren in Leiden. Aanvankelijk wilde ik de kant van de journalistiek op, maar toen ik tijdens de studie kennismaakte met het onderwijs, koos ik bewust voor het docentschap.

 

In 2006 won ik een door de Libelle uitgeschreven verhalenwedstrijd en werd mijn verhaal Bekeken en bezweken gepubliceerd. Sindsdien heb ik de smaak van het schrijven te pakken.

 

Ik heb verhalen en columns gepubliceerd in onder andere de Libelle, Heleen en Dagblad De Pers. Sinds 2008 schrijf ik kinderboeken. In september 2009 verscheen mijn eerste kinderboek. Schrijven vind ik het leukste wat er is! Ik ben dan ook nog lang niet uitgeschreven.

 

In 2014 verschenen mijn elfde en twaalfde kinderboek, het prentenboek Feestmaal voor de koning bij Lemniscaat en de Leeskriebel Geheime afspraak bij Averbode.